Poljoprivredni fakultet
Najnovije doktorske disertacije na uvidu javnosti
-
Analiza uticaja klimatskih promena na vodne resurse i obezbeđenost useva i zasada vodom na brdsko-planinskom području
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 02-03-2023) -
Prinos i kvalitet smeša stočnog graška i ovsa u zavisnosti od faze korišćenja i prihrane azotom
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 02-03-2023) -
Uticaj fenotipske i genetičke udaljenosti inbred linija na ispoljavanje heterozisa kod dialelnih hibrida kukuruza
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 01-03-2023) -
Uticaj telesne mase, nivoa triptofana i određenih faktora sredine na ponašanje i proizvodne rezultate prasadi u periodu zalučenja
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 27-02-2023) -
Uticaj fenotipske i genetičke udaljenosti inbred linija na ispoljavanje heterozisa kod dialelnih hibrida kukuruza
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 30-12-2022) -
Optimizacija procesa proizvodnje tradicionalnih fermentisanih kobasica primenom savremenih metoda senzorne analize
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 12-12-2022) -
Dinamika sadržaja aromatičnih materija grožđa sorti Krstač i Žižak tokom sazrevanja i vinifikacije i njen uticaj na senzorne karakteristike vina
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 02-11-2022, Datum odbrane: 06-02-2023) -
Uticaj različitih kulinarskih metoda na parametre oralnog procesiranja hrane
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 02-11-2022) -
Uticaj ultrazvučnog i toplotnog predtretmana na tehnološka i funkcionalna svojstva sušene konzumne i začinske paprike
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 02-11-2022, Datum odbrane: 14-02-2023) -
Procena izloženosti hemijskim opasnostima u hrani animalnog porekla
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 08-09-2022, Datum odbrane: 30-11-2022) -
Unapređenje održivog kvaliteta jaja u lancu hrane
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 08-09-2022, Datum odbrane: 30-11-2022) -
Uticaj primene higijenskih mera pre, u toku i posle muže krava na kvalitet mleka na porodičnim gazdinstvima
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 07-09-2022, Datum odbrane: 25-11-2022) -
Ocena genotipova pšenice na osnovu osobina korena i stabla klijanaca kao potencijal za oplemenjivanje
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 09-06-2022, Datum odbrane: 22-09-2022) -
Faktori rentabilnosti proizvodnje kravljeg mleka na porodičnim gazdinstvima Šumadije i Zapadne Srbije
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 07-06-2022, Datum odbrane: 30-09-2022) -
Organizaciono-tehnološki model racionalizacije proizvodnog procesa u proizvodnji rasada povrća
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 07-06-2022, Datum odbrane: 29-09-2022) -
Dinamika sadržaja biološki aktivnih fenolnih jedinjenja grožđa sorte Cabernet Sauvignon tokom fenofaza sazrevanja, primarne prerade, vinifikacije i uticaj na antioksidativni kapacitet vina
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 06-05-2022, Datum odbrane: 20-07-2022) -
Potencijal primene autohtonih bakterija mlečne kiseline kao antilisterijskih kultura u proizvodnji hrane
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 06-05-2022, Datum odbrane: 25-07-2022) -
Ekstrakt kore nara (Punica granatum L.) kao prirodni antivirusni agens za redukciju humanih norovirusa in vitro
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 06-05-2022, Datum odbrane: 13-09-2022) -
Stabilizacija hladno presovanog suncokretovog ulja primenom etarskih ulja i ekstrakata odabranih vrsta lekovitog i začinskog bilja
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 06-05-2022, Datum odbrane: 31-08-2022) -
Uticaj načina setve, regulatora rasta i načina žetve na prinos i kvalitet semena lucerke (Medicago sativa L.)
(Univerzitet u Beogradu - Poljoprivredni fakultet, 05-05-2022, Datum odbrane: 13-09-2022)