• Prijava
    Pregled rada 
    •   UviDok - Uvid javnosti u doktorske disertacije pre odbrane na Univerzitetu u Beogradu
    • Fakulteti tehničko-tehnoloških nauka
    • Tehnološko-metalurški fakultet
    • Pregled rada
    •   UviDok - Uvid javnosti u doktorske disertacije pre odbrane na Univerzitetu u Beogradu
    • Fakulteti tehničko-tehnoloških nauka
    • Tehnološko-metalurški fakultet
    • Pregled rada
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Primena dekstrana iz bakterija mlečne kiseline za sintezu nanočestica srebra i proizvodnju jestivih filmova

    Doktorand: Davidović, Slađana Z:
    Fakultet: Tehnološko-metalurški fakultet
    Napomena: Rok za dostavljanje primedbi na doktorsku disertaciju je istekao.
    Datum postavljanja na uvid javnosti: 27-09-2019
    Datum odbrane: 19-11-2019
    Objavljeni radovi:
    [1]  1. Davidović S., Miljković M., Lazić V., Jović D., Jokić B., Dimitrijević S., Radetić M.: Impregnation of cotton fabric with silver nanoparticles synthesized bydextran isolated from bacterial species Leuconostoc mesenteroides T3, Carbohydrate Polymers, vol. 131, pp 331-336, 2015 (IF (2016) = 4.811) (ISSN 0144-8617)
    [2]  2. Davidović S., Miljković M., Tomić M., Bordić M., Nešić A. Dimitrijević S.: Response surface methodology for optimisation of edible coatings based on dextran from Leuconostoc mesenteroides T3, Carbohydrate Polymers, vol. 184, pp 207-213, 2018 (IF = 6.044) (ISSN 0144-8617)
    [3]  1. S. Davidović, V. Lazić, I. Vukoje, J. Papan, S.P. Anhrenkiel, S. Dimitrijevic, J. M.Nedeljković.: Dextran coated silver nanoparticles — Chemical sensor for selective cysteine detection, Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, vol. 160, pp. 184-191, 2017 (IF = 3.997) (ISSN 0927-7765)
    [4]  1. S. Davidović, M. Miljković, D. Antonović, M. Rajilić-Stojanović, S. Dimitrijević-Branković: Water kefir grain as a source of potent dextran producing lactic acid bacteria, Hemijska Industrija, 69, 595–604, 2015 (IF (2015) = 0.437) (ISSN 0367-598X)
    [5]  1. S. Davidović, M. Miljković, M. Rajilić-Stojanović, D. Antonović, S. Dimitrijević-Branković, Investigation of probiotic potential of Leuconostoc sp. and Lactobacillus sp. natural isolates from non-commercial milk and water kefir, In: Jovanka Lević editor, 6th Central European Congress on FoodCEFood, 2012, 23 – 26 maj, Novi Sad, Srbija, Institute of food technology, Novi Sad, 2012, p. 1064-1069. (ISBN: 978- 7994-028-5).
    [6]  1. S. Davidović, M. Miljković, A. Nešić, K. Fateyeyeva, S. Dimitrijević, FROM WASTE TO NEW BIOBASED EDIBLE COATINGS An ecological approach to improve the safety and shelf-life of foods, XXI IUPAC CHEMRAWN CONFERENCE, 6. – 8. April, Rome, Italia, CNR Headquarters Piazzale Aldo Moro, 7, 2016, BOOK OF ABSTRACTS p. 76. (ISBN)

    DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
    O RCUB UviDok servisu | Pošaljite zapažanja
    @mire NV
     

     

    Pregled

    Sve doktorske disertacijeGrupacije fakulteta i fakultetiAutoriNasloviOvaj fakultetAutoriNaslovi

    DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
    O RCUB UviDok servisu | Pošaljite zapažanja
    @mire NV